- Cuadernia online (Conselleria d’Educació i Ciència de castella-la Manxa). Ferramenta fàcil i funcional per a la creació i difusió de materials educatius digitales. Permet crear de forma dinàmica i visual quaderns digitals que poden contindre informació i activitats multimèdia.
- Tikatok és una aplicació en línia que permet de forma molt senzilla la creació de llibres virtuals que continguen imatges i textos. El resultat es pot guardar o compartir. Requerix registrar-se i el registre és gratuït.
- Story Jumper permet crear llibres infantils il·lustrats en pocs passos i publicar-los gratuïtament en Internet. Es pot començar de zero, modificar un llibre ja existent o utilitzar alguna de les plantilles personalizables com a ajuda per a realitzar històries de temes marítims, màgics, de busques de tresors, de trens, de naus espacials i inclús per a confeccionar calendaris infantils. El resultat és un àlbum il·lustrat que es visualitza online passant les pàgines com en els llibres de paper.
- Letterpop. Ferramenta online, ideal para per a crear butlletins electrònics de forma molt senzilla. La versió gratuïta permet, entre altres coses, utilitzar nombroses plantilles i utilitzar imatges pròpies o les que proporciona l’aplicació (Flickr i altres) .
- Pancho i la màquina de fer contes és una aplicació que permet crear històries amb un màxim de 6 escenes, triar els personatges i afegir text. El resultat és un conte per a llegir online (Font: blog d’Ana María Brau.Edu.Tec)
- Calaméo oferix la possibilitat de crear, allotjar i compartir publicacions interactives. Admet i convertix una gran varietat de tipus d’arxius -PDF, Word, Powerpoint, OpenOffice, etc… – en un document que es pot llegir passant les pàgines com en un llibre. Requerix registrar-se i el registre és gratuït.
- Scribd permet allotjar i compartir publicacions digitals a partir de documents en diversos formats, entre altres: PDF, DOC, TXT, PPT i XLS. Les publicacions es poden descarregar i insertar en llocs web utilitzant el codi proporcionat.
- Issuu. Esta ferramenta convertix documents PDF en revistes digitals en format flash, amb l’opció de fer zoom i l’efecte de “pasar página”. La revista resultant es pot compartir, inserir en una web/blog i imprimir.
- Taar He’l Reader permet, previ registre, la creació de llibres basats en imatges i textos que poden ser llegits per una veu robotitzada d’home, dona o xiquet. Més informació en: EducaconTIC
- Generador de llibres virtuals animats (Class Tools) . Permet sense necessitat de registre i per mitjà de només un parell de clics la creació de llibres virtuals per a inserir en una web, blog o wiki.
- Myebook. Genera llibres digitals (novel·les, còmics, revistes, CV, àlbums il·lustrats i de fotos, etc.) que es poden visualitzar online. Oferix diversos dissenys així com una plantilla en blanc i la possibilitat d’importar PDF i editar-los afegint fotos, vídeos, etc. Videotutorial de Myebook en espanyol.
Anuncis
Retroenllaç: Generadors de materials didàctics | Ángela Jorro