Generadors de questionaris i exercicis

 1. Generadors de qüestionaris d’autoavaluació (4Teachers). Generadors de qüestionaris en espanyol per a l’autoavaluació de treballs escrits, presentacions orals, presentacions multimèdia i treballs de ciències. S’oferixen diverses llistes d’autoavaluació ja preparades per a incloure en el qüestionari atenent al tipus de projecte, els aspectes que es desitgen avaluar i per categories d’edats de l’alumnat (entre 5-7 anys, 8 i 10 anys, 15 i 18 años…) . Les llistes preparades es poden modificar eliminant qüestions o afegint qüestions noves. El resultat es pot copiar i imprimir. També es pot utilitzar el mateix generador en anglés.
 2. Educaplay permet crear activitats educatives multimèdia que es poden integrar en plataformes d’e-learning (com Moodle) o inserir en pàgines web i blogs. Oferix la possibilitat de desenrotllar activitats amb mapes, endevinalles i diàlegs així com test, mots encreuats, dictats, sopes de lletres, exercicis d’ordenació de paraules i de completat. Per utilitzar Educapley cal registrar-se.
 3. Generador d’exercicis per a aprendre l’hora i llegir el rellotge (Mamut Matemàtiques) . Esta aplicació genera exercicis amb imatges de rellotges per a dibuixar les manetes en l’hora correcta i imatges amb rellotges perquè els alumnes aprenguen a dir l’hora que marquen. També es proporciona un full amb les solucions.
 4. Puzzlemaker. És una ferramenta que genera puzles, sopes de lletres, mots encreuats, laberints, missatges amagats i exercicis semblants. És una aplicació gratuïta, que no obliga prèviament a registrar-se com a usuari. Permet imprimir els resultats o guardar-los com una imatge. Més informació i explicació dels tipus d’exercicis.
 5. Generador de textos amb buits (paraules o síl·labes) per a completar (Olesur.com) . N’hi ha prou amb triar el tipus i grandària de lletra, escriure o apegar en el primer caseller el text que es desitja treballar i introduir en el segon caseller les paraules o síl·labes que s’ometran en l’exercici. Genera un document en format PDF llest per a la seua impressió.
 6. Generador d’exercicis de textos per a posar les titles (Olesur.com) . Cal escriure o apegar el text a treballar i triar la grandària i tipus de lletra per a generar l’exercici.
 7. Crossword Puzle Games. Generador de mots encreuats imprimibles i de diferents grandàries (en anglés).
 8. edHelper.com. Web on es poden crear diversos tipus de mots encreuats, sudokus, problemes de lògica i matemàtiques així com un tauler per a desenrotllar jocs de vocabulari. En la secció per a crear materials en espanyol, s’accedix a diversos generadors de mots encreuats, mapes d’activitats i activitats de busca de vocabulari en imatges. Requereix registre.
 9. Generador de quadernets de matemàtiques (Olesur.com). Generador online de quaderns de matemàtiques: sumes, restes, multiplicacions i divisions (configurables), en format PDF per a imprimir. La creació d’estes activitats és fàcil. Basta seleccionar els valors i es crearà un quadernet de matemàtiques (càlcul) amb distintes operacions.
 10. Generador de fulls imprimibles amb sumes (Script realitzat per Jeff LeMieux) . Es tracta d’un generador de test d’opció múltiple. Després de definir les preguntes i respostes, esta aplicació genera el codi HTML per a poder inserir el qüestionari en una web. (Educalandia.net).
 11. MyStudiyo, generador online de qüestionaris multimèdia per a inserir en una web o blog. Més informació.
 12. Quizbox. Ferramenta en línia per a crear qüestionaris de resposta única o múltiple que es poden inserir en una web o blog.
 13. Generadors d’exercicis amb verbs per a realitzar online (Learn Spanish) . Diversos generadors automàtics d’exercicis de buits per a practicar les formes verbals.
 14. Generador de sopes de lletres per a imprimir en anglés (abcteach) . Un generador de sopes de lletres infantils que permet triar el llistat de paraules a buscar, una plantilla per a l’exercici (en forma de conill, camell, palometa, dragón…) , el grau de dificultat, tipus i grandària de lletra, colors, orientació, etc.
 15. Generador de llistes de vocabulari en anglés per a ordenar (abcteach) . Després de triar un dels temes i les característiques formals que tindrà la llista (tipus i grandària de lletra, colors, orientació de la pàgina, etc) , aquest generador crea exercicis en PDF que consistixen en ordenar les paraules alfabèticament.
 16. “Worksheets” Generadors (ESL-Kids.com) . Diversos senzills generadors d’exercicis i jocs de vocabulari imprimibles per a l’aprenentatge d’anglés. N’hi ha prou amb seleccionar un tema i les paraules que es desitja utilitzar per a generar fulls de cal·ligrafia amb les paraules triades, targetes de vocabulari, jocs de daus, la plantilla per a eleborar un dau d’imatges, exercicis tipus test i d’ordenar les lletres, targetes de bingo de dos grandàries, un tauler d’imatges per a desenvolupar jocs de taula amb les paraules seleccionades, sopes de lletres o imatges.
 17. Thatquiz és una aplicació que genera diversos tipus d’exercicis de matemàtiques (nombres enters, fraccions, geometria, mesures, unidades…) , així com exercicis de vocabulari (en anglés, espanyol, francés i alemany) i exercicis de geografia. (Recurs aportat per Javier Escajedo Arrese)
 18. Generador d’operacions matemàtiques per a resoldre en línia (Fran Macías). Genera sumes i restes (amb i sense portar), multiplicacions i divisions (exactes i no exactes) i també divisions americanes, tot això per a realitzar en línia. Permet triar el nombre de xifres màxim, el nombre d’operacions a generar i el mode d’interacció (escriure amb el teclat, arrossegar números o utilitzar un teclat virtual). (Recurs aportat per Javier Escajedo Arrese).
 19. Generador d’exercicis de matemàtiques de Worksheet Works. Diversos generadors de fulls amb exercicis de matemàtiques escolars (números, geometria, fracciones…).
 20. Generadors de fitxes per a PDI i per a imprimr de GenMàgic. Banc de generadors de fitxes d’exercicis per a diverses assignatures. Es poden utilitzar en les pissarres digitals o també es poden imprimir. Alguns generadors imprimixen dos fitxes: una amb les solucions i un altre sense elles. Altres generadors permeten també generar gràfics diferents o manipular-los per a generar infinitat de fitxes. La major part de generadors permeten canviar els enunciats per a adaptar els exercicis a altres idiomes.
 21. Generador de mots encreuats “Mi ayudante”. Molt senzill d’utilitzar, s’escriu el nombre de paraules que contindrà els mots encreuats i les paraules i les seues definicions. Es pot resoldre online o imprimir. També s’oferix l’arxiu per a descarregar el programa a l’ordinador.
 22. Kubbu, generador gratuït de mots encreuats, qüestionaris, exercicis d’emparellar (matx) i de classificar (dividix) . Els exercicis creats es poden traslladar al paper o treballar-se online. Es tracta d’un generador d’activitats didàctiques que permet el seguiment dels resultats obtinguts per l’alumnat (gratis fins a 30 alumnes) pel que és ideal per a l’exercici d’activitats destinades a cursos virtuals.
 23. Caixa de recursos, generador de fitxes (José Manuel Pérez Oliva). En aquesta web es troben diversos generadors de fitxes en format PDF amb exercicis personalizables per a les àrees de Llengua i Matemàtiques. L’aplicació està en procés de desenvolupament per la qual cosa alguns generadors potser encara no es troben actius. Els tipus de lletra utilitzats han sigut desenvolupats pel propi autor de l’aplicació.
 24. Generador de fulls d’exercicis per a aprendre alemany del Goethe Institut. Permet crear exercicis de buits (rellenahuecos per a paraules completes o per a parts de paraules, com a desinències de cas) així com exercicis d’ordenació de paraules o de fragments en el text que proporcionem.
 25. ESLvideo oferix la possibilitat de crear qüestionaris tipus test a partir de vídeos allotjats en Youtube, Blip.tv, TeacherTube i llocs semblants. Els exercicis es poden editar o esborrar en qualsevol moment així com compartir, inserir en webs o blogs i enviar. Per a això, cal registrar-se. Recurs vist en el wiki d’Ángel Alzines Carazo: En la web 2.o.
 26. Generador de fitxes de llengua i matemàtiques. Ferramenta desenrotllada per Sergio Abad que consta de diversos generadors, entre ells un generador de fitxes de matemàtiques, generadors de fitxes d’ortografia i cal·ligrafia així com un generador d’operacions per a PDI i un “dictador” de números.
 27. Dicta 2.0 (Sergio Abad) Esta aplicació dicta més de 250.000 frases aleatòries en castellà i altres 5 idiomes i comprova que estan correctament escrites, mostrant a més la seua traducció corresponent en espanyol.
Anuncis
Anotació | Aquesta entrada s'ha publicat en Recursos educatius i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Generadors de questionaris i exercicis

 1. Retroenllaç: Generadors de materials didàctics | Ángela Jorro

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s